hermann seidl - kompozitor

jeta e kaluar

Hermann Seidl ishte Lindur me 13 shtator 1958 në Würzburg, Gjermani.

Pas largimit nga shkolla, 1979-1984 ai studioi muzikën e arsimit në Universitetin e Muzikës dhe muzikologji në Universitetin e Würzburg, Gjermani. Për më tepër për të dhënë mësim në një shkollë Franken e poshtë, ai punon si konsulent në trajnim të mësimdhënësve rajonale dhe kombëtare në fushat e luajnë shkollë, përbërjen, dhe kompjutera. Që nga semestri dimëror 2002/2003, ai është një lektor i Shkollës së Music në Würzburg për objekt i teorisë te muzikë.

Si kompozitor, Hermann Seidl muzikë dhome, vepra orkestrale dhe korale për Ansamblet tradicionale, elektronikë, jazz dhe rok në teatër eksperimental muzikë dhe në bashkëpunim me artistë vizual ka krijuar instalimesh audiovizuale. Kompozimet të parë janë kryer në 1983 në Würzburg. A ka ndodhur që nga shfaqjet e pastaj shumë më shumë në vend dhe jashtë vendit. Për punën e tij si kompozitor, ai u shpërblye me çmimin në 1993 me muzikë e Sudetendeutschen Landsmannschaft. Në vitin 2002 ai fitoi konkursin Siegburger përbërje për përbërjen filluar „a.b.“ për flaut dhe piano një 3. Çmimi, 2005  për përbërjen e „3 Miniatures“ për 2 bassoons dhe contrabassoon një 1. Çmimeve.

Një deklaratë e parë në CD u lirua në fund të vitit 1995 me Peter Cloos (bri) dhe Martin Wenning (organ) nga Kassel, Gjermani. Në vjeshtë të vitit 1998 pas CD „Stein & Stille“  me vetëm veprat e tij. Ai përfshin muzikë dhome për cello, flaut, piano, gurë, dhe elektronike. Një botim i ri i kësaj CD në etiketë bcc blue calvin classics botuar më 6 Tetor 2003. CD e re „këngë balenës“ me muzikë të organeve, të kryera nga Michael Eckerle (Pforzheim) u lëshua në Korrik 2009. Cikle „Dashuria është një këmishë e zjarrit“, „Tre këngë“, dhe „Fotot e natës“ për kor të përzier, të gjitha pak pas tekste nga Paul Konrad Kurz, si dhe ciklin e „fragmente“ janë të bazuara në tekste nga Ursula Haas në „Edition Music Kontakt“ vuri. Muzikë dhome dhe vepra të tjera të organeve mund të gjejnë në Laurentius-Verlag Frankfurt.